Nerovnosť miezd zamestnancov SR v regionálnom a sociálno-ekonomickom členení - Sipková, Ľubica, 1962-
Charakteristika odvetvovej nerovnosti miezd zamestnancov SR v regiónoch Slovenskej republiky. Globálna finančná kríza a recesia zintenzívnila diskusie o rastúcej príjmovej nerovnosti v jednotlivých krajinách sveta a akademická sféra, ale aj popredné medzinárodné inštitúcie uskutočnili celý rad vedeckých štúdií o príjmovej diferenciácii. Je však zložité porovnávať publikované závery z rôznorodých analýz. Prezentácia výsledkov aplikácie horizontálnej dekompozície mier relatívnej mzdovej nerovnosti na individuálnych údajoch pravidelného štátneho zisťovania o cene práce - ISCP za roky 2010 a 2012 podľa regiónov SR a podľa skupín odvetví SK NACE.