Potential of investment to wind energy in Slovak Republic (with the wind turbine VESTAS V90) - Strajňák, Sergej
Príspevok prezentuje ekonomický potenciál investovania do veternej energetiky na Slovensku. Na Slovensku sú momentálne využívané len 2 veterné parky s výkonom približne 3 MW, ale teoretický technický potenciál sa pohybuje na úrovni okolo 1200 MW (2 280 GWh). Príspevok bližšie ozrejmuje možnosť investovať do tejto formy obnoviteľného zdroja energie.