Využitie širokej palety údajov z rôznych zdrojov na odhad reálnej súkromnej spotreby - Vladová, Anna
Pohľad na prognózovanie spotreby v reálnom vyjadrení. Krátkodobá prognóza ukazovateľa súkromnej spotreby, teda spotreba domácností (ako spotrebiteľov a malých nekorporatívnych podnikateľov) a neziskových inštitúcií slúžiacich domácnostiam (odbory, charita, profesijné združenia, spotrebiteľské asociácie, politické strany, náboženské spoločnosti). Formalizovaný prístup ku krátkodobej predikcii, ktorý je založený na regresii prevažne mesačných ukazovateľov.Možnosti ekonometrického modelovania s využitím dát s rôznou frekvenciou.