Demokratizačný proces na Slovensku po roku 1989 v očakávaniach verejnosti - Plávková, Oľga
Demokracia v očakávaniach slovenskej verejnosti. Kľúčové oblasti zmien analyzované cez kľúčové posuny v mienke verejnosti v období po roku 1989. Oblasť mocenskej závislosti, oblasť ekonomickej závislosti, oblasť projekcie osobného života. Pretrvávajúci trend k rezignácii a apatii občanov SR v riešení každodenných otázok, ako aj v ich ochote zaangažovať sa do riešenia verejných záležitostí.