Vznikla nová lobistická skupina: SAMO
Pod strechou Slovensko-nemeckej obchodnej a priemyselnej komory vznikla v oblasti obchodu nová lobistická skupina, ktorú tvoria výlučne zahraničné obchodné reťazce pôsobiace na slovenskom trhu. Nové odvetvové združenie s názvom SAMO (Slovenská asociácia moderného obchodu). Členmi SAMO sú: Billa, Kaufland, Lídl, Tesco a veľkoobchod Metro.