Bojovníci desia Európu - Pressburg, Adrian Peter
Letecká ofenzíva Západu v Iraku a Sýrii núti európskych džihádistov zvažovať, ako ďalej. S prehlbovaním vojenského angažovania musia krajiny Európskej únie rátať s tzv. asymetrickou odvetou radikálnych islamistov v regióne i na svojom území. Odhadovaný počet Európanov bojujúcich na strane radikálnych islamistov v Iraku a Sýrii presahuje 3000. Nevyspytateľné riziko pre národnú bezpečnosť.