Nové výzvy pre konkurenčné spravodajstvo v strategickom rozhodovaní podnikov - Okruhlica, František
Strategické rozhodovanie v podmienkach rýchlych zmien. Vymedzenie pojmu konkurenčné spravodajstvo, predmet konkurenčného spravodajstva. Súčasné dynamické zmeny a neistoty v konkurenčnom prostredí posúvajú konkurenčné spravodajstvo do kľúčového postavenia pri podpore strategického rozhodovania firiem. Dnes popri štandardnom využití tradičných metód konkurenčného spravodajstva voči čitateľným konkurentom registrujeme mimoriadny rozvoj nečitateľného inovačného priestoru (start-ups, SMEs) kdekoľvek vo svete. Ten je potrebné rýchlo a presne vyhodnocovať a prijímať zodpovedajúce strategické rozhodnutia. Najvýraznejšie to pozorujeme v technologickom sektore. Prípad spoločnosti LINET Group SE.