Proces tvorby podnikovej kultúry a vodcovstvo spájajúcich sa spoločností - Polednáková, Anna, 1957-
Príspevok analyzuje organizačné a ľudské aspekty podnikovej kultúry, ich osobitosť, ktorých nositeľmi sú zamestnanci vstupujúci do procesu spájania sa spoločností. Zameriava sa na vplyv kultúry organizácie, ľudského faktora na proces spájania sa podnikov, na sociálny aspekt tohto procesu, na kultúrne rozdiely v procese spájania sa, na kultúrne rozmanitosti, na strategické a kultúrne zmeny v procese po spájaní sa podnikov, na profilovanie sa kultúry v podniku a na posudzovanie kultúrnej kompatibility. Význam projektového riadenia a vodcovstva v procese spájania, resp. prieniku podnikových kultúr z pohľadu spájajúcich sa spoločností a pri tvorbe novej podnikovej kultúry spoločnosti, ktorá z procesu spojenia vzišla.