Obetujeme životné prostredie pre krátkodobý zisk a ekonomický rozmach? - Poláčková, Hana, 1968-
Dlhodobo pôsobiace nepriaznivé vplyvy ľudskej činnosti na prírodu a ekologické katastrofy prírodného charakteru. Potreba ochrany životného prostredia ako nutnej podmienky pre existenciu života na Zemi.