Gazprom šokuje SPP a tvári sa, že nič - Kováč, Ján
Ruská odveta za to, že štáty Európskej únie vrátane Slovenska pomáhajú Ukrajine. Reverzný tok plynu do Ukrajiny. Ohrozenie zámeru Ruska udržať si Ukrajinu vo svojej mocenskej sfére. Tlak zo strany Ruska aj na Maďarsko a následné zastavenie spätných dodávok plynu na Ukrajinu. Ako sa bude vyvýjať cena plynu.