<The> comparation of impact FDI on economic development of the region in the Czech Republic and the Slovak Republic - Chobotová, Monika
Problematika priamych zahraničných investícií (PZI) sa stala v dnešnom globalizovanom svete prirodzenou súčasťou trhovej ekonomiky. Zahraničné investície prispievajú k rozvoju ekonomiky, majú vplyv na rast produktivity a poskytujú finančný kapitál. Porovnanie vplyvu PZI na regióny a ekonomický rozvoj Českej a Slovenskej republiky.