Meranie úspešnosti hospodárskej politiky krajín V4 pomocou magického štvoruholníka - Kuric, Miroslav
Úspešnosť hospodárskych politík krajín Vyšehradskej štvorky (V4) v rokoch 2004 až 2013, ktoré predstavuje desaťročie ich členstva v Európskej únii. Magický štvoruholník hodnotí výkonnosť pomocou štyroch základných indikátorov, a to cenová stabilita, dostatočná zamestnanosť, hospodársky rast a vonkajšia rovnováha.