Migračná politika Slovenskej republiky: desať rokov po vstupe do Európskej únie - Bolečeková, Martina
Stručný náčrt vývoja organizácie migračnej politiky v SR. Najvýznamnejšie dokumenty a vývoj inštitucionálneho zabezpečenia. Vývoj migračných tokov - legálna, nelegálna, dobrovoľná, nútená migrácia. Emigrácia.