Novela zákona o dani z pridanej hodnoty účinná od 1. októbr - Ugróczy, Soňa
Dňa 8. júla 2014 schválila Národná rada SR novelu zákona č. 218/2014 Z. z., ktorou sa mení a dopĺňa zákon č. 222/2004 Z. z. o dani z pridanej hodnoty v z. n. p. Novela zákona nadobúda účinnosť 1. januára 2015 okrem ustanovenia, ktorým sa znižuje limit na hodnotu tovarov dodaných do iných členských štátov EÚ s oslobodením od dane na podávanie súhrnného výkazu za kalendárny štvrťrok zo sumy 100 tis. € na 50 tis. €, a okrem prechodného ustanovenia § 85kc, ktoré upravuje oznámenie zdaniteľných osôb o začatí uplatňovania osobitnej úpravy jednotného kontaktného miesta, ktoré nadobúdajú účinnosť 1. októbra 2014.