Globalizácia a megatrendy - Gregor, Milan
Megatrendy ako dlhodobé politické, ekonomické, hospodárske a kultúrne zmeny v spoločnosti. Globalizácia a megatrendy určujú budúce rozhodujúce smery vývoja ľudstva. Megatrendy, ktoré sú v súčasnosti označované ako hlavné, zasahujú a ovplyvňujú všetky oblasti spločenského života.