Comparison of Flexicurity in Slovakia and Denmark - Brinčíková, Zuzana, 1979-
Globalizácia, dynamický vývoj ekonomiky, ekonomická kríza a zmeny pracovného trhu - rast nezamestnanosti, sociálne napätie a neudržateľnosť verejných financií. Podpora flexibility a mobility na pracovnom trhu. Adaptácia niektorých prvkov dánskeho systému flexikurity a flexibility na pracovnom trhu v podmienkach slovenskej ekonomiky.