Typológia peňažných výdavkov domácností na Slovensku pomocou metódy hlavných komponentov - Vojtková, Mária, 1966-
Analýza štruktúry výdavkov domácností SR v rokoch 2008 až 2012. Nové hypotetické premenné (hlavné komponenty), ktoré stoja v pozadí a pomocou ktorých možno identifikovať skupiny vzájomne prepojených výdavkových položiek. Základné odlišnosti v štruktúre a vývoji čistých peňažných výdavkov domácností SR za sledované roky. Zmapovanie výdavkov slovenského spotrebiteľa, pričom rozsah a typická spotreba obyvateľstva v značnej miere súvisia s finančným zdravím domácností.