Cyklický vývoj kapitalistickej ekonomiky a predvídanie budúceho vývoja - Gregor, Milan
Dlhodobé ekonomické cykly kapitalistickej ekonomiky, známe ako Kondratjevove cykly, či K-vlny. Teória Kondratjevových vĺn umožňuje vytvárať modely budúceho ekonomického vývoja a využiť ich v simulácii možných vývojových trajektórií.