Current problems of inflation in the European area - Novák, Marcel, 1979-
Zmluva o fungovaní Európskej únie a Maastrichtské kritériá - fiškálne a menové. Otázka správneho nastavenia a udržteľnosti kritérií pri aktuálnom vývoji hospodárstva. Cenová stabilita (HICP) ako jedna z podmienok hladkého fungovania eurozóny pod záštitou ECB.