Selected aspects of performance of the government sector in the Czech Republic in the context of EU countries - Kamenický, Jiří
Maastrichtské kritériá porovnané s výstupmi národných účtov v rôznych fázach ekonomického cyklu. Rozdiely v štruktúre výdavkov a príjmov vlády ČR a vlád krajín EÚ. Štruktúra vládneho dlhu a zdroje jeho financovania. Veľkosť vládneho sektora vo vzťahu k výdavkom a príjmom s ohľadom na vývoj HDP. Dynamika najvplyvnejších prvkov na vládne výdavky v období konsolidácie rozpočtov.