Cenový vývoj elektrickej energie - makroekonomická úroveň a vplyv na rozhodovanie podnikateľských subjektov v SR a EÚ - Zábojník, Stanislav, 1984-
Identifikácia kľúčových fundamentov vplývajúcich na ceny elektrickej energie v SR a EÚ. Perspektíva vývoja trhu s elektrickou energiou, vybrané aspekty cenotvorby, energetická stratégia EÚ v oblasti elektrickej energie, energetická bilancia, vplyv na rozhodovanie a efektivitu domácich subjektov. Aproximácia slovenskej legislatívy v oblasti podnikania na energetickom trhu. Vplyv legislatívy EÚ (najmä v oblasti obnoviteľných zdrojov energie) a ich dopad na rastúce ceny elektrickej energie v SR.