Riadenie podnikateľských rizík - Lucina, Radovan
Externé vplyvy prostredia, ktoré dynamicky zasahujú do procesov diania vo firme. Faktory, predstavujúce udalosti vyskytujúce sa pri plánoch - riziká. Najdôležitejšie riziká ako ich identifikovať, merať a brániť sa voči nim.