Environmentálne manažérske účtovníctvo ako rozhodovací nástroj manažmentu - Krištanová, Anna
Zvyšujúce sa povedomie a obavy v súvislosti s environmentálnymi problémami na jednej strane a zvyšujúca sa zložitosť podnikateľského prostredia v dôsledku meniaceho sa záujmu spotrebiteľov na strane druhej vedú podniky ku konfrontácii s otázkami životného prostredia, predovšetkým v otázkach redukcie ich environmentálnych vplyvov a to tak, aby sa meranie environmentálnych nákladov a riadenie ochrany životného prostredia stali strategickými otázkami v rámci podnikov.