Income redistribution and socio-economic develpoment - Mikušová Meričková, Beáta
Vzťah výdavkov na sociálne zabezpečenie a úrovne socioekonomickej vyspelosti. Koeficient korelácie ukazovateľov pre 15 rozvinutých krajín sveta v čase, vrátane ČR a SR. Sociálne zabezpeč. krajiny - výdavky na politiku ochrany rodiny, seniorov a nezamestnaných - skúmané vo vzťahu k Human Development Index HDI.