Zdravotní pojištění a zahraniční zaměstnanci českého zaměstnavatele - Daněk, Antonín
Zamestnávanie zahraničných zamestnancov českými zamestnávateľmi nie je jav ničím mimoriadny. Z pohľadu zdravotného poistenia však zamestnávateľ musí rozlišovať, či zamestnanci sú osoby zo štátov EÚ , prípadne zo štátov Európskeho ekonomického priestoru alebo osoby z tretích krajín. Táto skutočnosť má totiž priamy dopad na českého zamestnávateľa ako z hľadiska platenia poistného, tak aj pri plnení súvisiacich zákonných povinností v zdravotnom poistení.