Teória a prax stabilizačnej politiky - Dujava, Daniel
Kríza roku 2008 viedla k tomu, že mnoho ekonómov vyzýva k fiškálnej expanzii. V príspevku autor uvádza teoretické dôvody, prečo je želateľné stabilizovať vývoj ekonomiky. V krátkosti prezentuje súčasnú diskusiu o fiškálnej a monetárnej politike. Sústreďuje sa na to, prečo sa v súčasnosti odporúča fiškálna politika aj napriek tomu, že počas posledných dekád boli nástroje fiškálnej politiky považované za nepotrebné.