Emisie skleníkových plynov generované slovenskou ekonomikou - Habrman, Michal
Detailné údaje o emisiách podľa odvetví národného hospodárstva poskytuje databáza WIOD za roky 1995 až 2009. Vývoj emisií na Slovensku v rokoch 1995 – 2009. Výsledky štruktúrnej dekompozície emisií generovaných na Slovensku naznačujú, že k poklesu emisií na Slovensku v danom období najviac prispeli zníženie priamych koeficientov emisnej náročnosti a zmeny v štruktúre výroby.