Německo: učni si mohou vydělat až 1000 eur - Červenková, Alena
Súčasné prístupy k učňovskému školstvu sa v jednotlivých krajinách dosť odlišujú. Školský systém verzus duálny systém. Podstata duálneho systému. Duálny systém má dlhú tradíciu v Nemecku, ale dnes funguje aj v Rakúsku, Dánsku, Švajčiarsku, ale aj v Maďarsku. Výuka učňov v Rakúsku, Švedsku a Veľkej Británii.