Příjmová nerovnost jako světový fenomén - Veselková, Alexandra
Hlavné príčiny rastúcej príjmovej nerovnosti vo svete - technologický pokrok, globalizácia a pokles minimálnej mzdy. Neúmerne rastúce príjmy bohatých a pokles príjmov strednej vrstvy. Pyramída bohatstva v globálnom merítku, ktorá ilustruje nerovnomerné rozdelenie bohatstva.