Výkon práce v štátoch EÚ z pohľadu poistenia - Matlovičová, Iveta
Európske štáty, ktoré pristúpili k uplatňovaniu európskeho práva sociálneho zabezpečenia. Spoločné pravidlá a zásady koordinačných nariadení. Komunikácia medzi inštitúciami sociálneho zabezpečenia členských štátov. Čo je inštitút vyslania. Výkon práce v dvoch a viacerých štátoch EÚ. Zdravotná starostlivosť poskytnutá poistencovi v inom členskom štáte EÚ. Postup preplácania nákladov na zdravotnú starostlivosť.