Vykonávanie predbežnej finančnej kontroly bezhotovostných výdavkových finančných operácií - Sýkora, Jozef
Pokračovanie príspevku z predchádzajúceho čísla. Výdavkové finančné operácie s bezhotovostným charakterom. Tieto finančné operácie tvoria najvyšší objem z množstva finančných operácií v prostredí obcí, rozpočtových či príspevkových organizácií. Vykonávanie predbežnej finančnej kontroly tohto typu finančných operácií je obligatórnym ustanovením zákona č. 502/2001 Z. z. o finančnej kontrole a vnútornom audite v znení neskorších predpisov . V zmysle ust. § 6 ods. 1 tohto zákona orgán verejnej správy vykonáva predbežnú finančnú kontrolu v pripravovanej fáze finančnej operácie (pri jej výdavku).