Vlastné imanie – účtová trieda 4 - Jobbágyová, Bibiana
Vlastné imanie označuje vlastné zdroje majetku účtovnej jednotky . V zákone č. 431/2002 Zb. o účtovníctve v znení neskorších predpisov je vlastné imanie definované ako rozdiel majetku a záväzkov.