Prístupy k hodnoteniu klastrovej politiky - Spolighová, Martina
Klastrová politika je v súčasnosti úspešným konceptom podpory výkonnosti firiem a rozvoja regiónov. S jej rastúcim významom rastie aj význam jej hodnotenia. Vzhľadom k tomu, že klastrová politika je hybridným typom politiky, jej hodnotenie je zložitejšie. Dôležitosť výberu vhodných metód, ukazovateľov a postupov hodnotenia. Popis dôležitých faktorov hodnotiaceho procesu. Podrobný prehľad metód hodnotenia, ktoré sú v súčasnosti uplatňované vo vyspelých krajinách, a prehľad konkrétnych hodnotiacich ukazovateľov.