Water scarcity - Gavaľová, Viera
Definícia pojmu "nedostatok pitnej vody". Millennium Development Goals a OSN (UN). Globálne a regionálne trendy. Vybrané indexy rizika ohrozenia nedostatkom vody. Voda ako nástroj medzinárodnej spolupráce a konfliktov. Svetové ekonomické fórum: Global Risks Report 2014. Water Security Index (Maplecorps) a Water Risk Atlas (World Resource Institute) ako ďaľšie možnosti merania rizika.