Nové pohľady na eklektickú teóriu priamych zahraničných investícií - Dudáš, Tomáš, 1976-
Pohľad na eklektickú teóriu PZI (alebo OLI teóriu) vo svetle zmien v ekonomickej vede a vo svetovom hospodárstve. Základnou otázkou je – je OLI teória použiteľná pre skúmanie PZI aj v komplexnej globálnej ekonomike 21. storočia? Autor primárne vychádza z prác Johna Dunninga, ale využíva aj práce ekonómov, ktorí sa zaoberajú výskumom inštitúcií. OLI teória priamych zahraničných investícií je dynamickou teóriou, ktorá sa prispôsobuje neustále meniacej sa globálnej ekonomike.