Pobaltské štáty a ich postavenie v rámci Európskej únie - Držka, Michal, 1989-
Postavenie pobaltských štátov v rámci EÚ z ekonomického, politického i sociálneho hľadiska. Dôraz je kladený predovšetkým na ekonomickú charakteristiku regiónu, ktorý od procesu transformácie v 90. rokoch zaznamenal sériu zásadných spoločenských zmien a turbulentný hospodársky rast. Medziročný ekonomický rast v percentách HDP v období 2001-2013. Percentuálna miera nezamestnanosti v období 2000-2012. Objem PZI vyjadrený ako percento HDP v období 2000-2012. Výška verejného dlhu v percentách HDP v období 1995-2013. SWOT analýza pobaltských štátov.