Inflation versus Deflation and Their Impact on Stock Markets - Chovancová, Božena
Kvantitatívna analýza vzťahu vývoja cien na vybraných akciových trhoch EÚ a tempa inflácie. Objem dividend a ich negatívna korelácia s vývojom inflácie. Očakávaná inflácia, monetárna politika a úroveň úrokových sadzieb ako najpodstatnejšie ukazovatele vývoja akciových trhov. Hrozba deflácie a analýzy prípadných dôsledkov pre akciové trhy.