Pracovnoprávne vzťahy v kontexte Zákonníka práce a Zákona o vysokých školách - Harakaľová, Dorota, 1989-
Pracovnoprávne vzťahy vysokoškolských učiteľov sú ovplyvňované množstvom právnych predpisov rôznej právnej sily. Pracovný pomer učiteľov vysokých škôl je limitovaný rôznymi diskriminačnými faktormi, ktoré sú špecifické pre dané povolanie. V rámci legislatívnej úpravy sú vysokoškolskí učitelia a výskumní pracovníci výnimkou zo všeobecnej právnej úpravy ustanovenej Zákonníkom práce.