Odborné vzdelávanie v kontexte sociálnej politiky EÚ - Harakaľová, Ľubica, 1963-
Aspekty sociálnej politiky s dôrazom na zamestnanosť mladých ľudí. Riešenie problematiky zamestnanosti a odborného vzdelávania mladých ľudí je súčasťou Stratégie Európa 2020. Situácia na trhu práce odráža rozdiel medzi jeho požiadavkami a úrovňou vedomostí a zručností absolventov vzdelávacích inštitúcií vo všetkých členských štátoch. Na príklade odborného vzdelávania v poľnohospodárstve autorka poukazuje na systémové problémy slovenského odborného školstva.