Inštitút posilnenej spolupráce v kontexte európskej integrácie - Hurná, Lucia, 1978-
Podstata súčasného právneho režimu posilnenej spolupráce existujúcej v Európskej únii, vrátane hmotnoprávnych a procesných pravidiel tohto mechanizmu. Príspevok tiež analyzuje prvý prípad posilnenej spolupráce v Európskej únii, ktorý vytvára jednotné pravidlá týkajúce sa rozhodného práva pre rozvod a rozluku.