SEPA - integrácia platieb v EÚ - Jančíková, Eva, 1960-
SEPA – Single Euro Payment Area – jednotný systém realizácie retailových platieb v eurách. Stručný prehľad o legislatíve a inštitucionálnom zabezpečení projektu SEPA, ako aj o nových trendoch a nástrojoch v platobnom styku. Aj keď pôvodne SEPA mala priniesť výhody hlavne občanom a malým a stredným firmám v EÚ, v súčasnosti vidíme, že práve nadnárodné korporácie budú môcť využiť výhody jednotného platobného styku.