Prezidentské voľby v Čile v roku 2013 - Kucharčík, Rudolf, 1977-
Historicko-politický exkurz Čile. Michelle Bacheletová potvrdila svoju pozíciu a stala sa jasnou víťazkou. Pred úspešnou kandidátkou stojí množstvo problémov – zmiernenie sociálneho napätia, ústavné reformy, reforma vzdelávacej sústavy. Kľúčovou témou sa stávajú sociálne výzvy spojené predovšetkým s obrovskými majetkovými rozdielmi a výzvami, pred ktorými stoja ďalšie vyspelé krajiny v 21. storočí – nezamestnanosť a budúcnosť mladej generácie.