Úloha veľvyslanectva v systéme hospodárskej diplomacie Ukrajiny - Kunychka, Mykhaylo, 1990-
Inštitucionálny systém hospodárskej diplomacie v Ukrajine. Štruktúra štátnych organov pre riadenie medzinárodných hospodárskych vzťahov, veľvyslanectvo ako diplomatické zastupiteľstvo v zahraničí. Štrukturálne zmeny v mechanizme riadenia hospodárskej diplomacie, ktoré umožnili zjednodušiť kontrolu nad zahranično-ekonomickými aktivitami a koncentrovať celkový proces realizácie hospodárskej diplomacie na jediné ministerstvo.