Aktivní hranice a evropeizace veřejné sféry. Jak "stejný" může být "jiný" a naopak - Müller, Karel B.
Koncept aktívnej hranice ako svojbytnej kultúrnej formy, ktorá sa snaží prepojiť potrebu ohraničenia a dynamiku integrácie verejnej sféry. Kľúčový nástroj k europeizácii verejnej sféry a kozmopolitizmu.