Teorie sociální dezorganizace a její význam pro výzkum prostorové podmíněnosti kriminality - Moravcová, Eva
Sociálne teórie dezorganizácie a ich význam pre sociálno-priestorové analýzy kriminality. Koncept teórie sociálnej dezorganizácie popisuje dôvody a príčiny trestnej činnosti a zasahuje hlboko do minulosti.