Kreatívna trieda a kreatívne mestá. Teoretický koncept a jeho limity - Rehák, Štefan, 1974-
Teoretický základ konceptu kreatívnych miest a kritická analýza jeho prínosu k teórii rozvoja miest. Prieskumová analýza miest na Slovensku ukázala, že nižšia miera urbanizácie, nízka miera migrácie, dominancie hlavného mesta a urbanizačné procesy poskytujú kontext, ktorý sa výrazne líši od predpokladov konceptu kreatívnych miest.