Daňová evidencia samostatne zárobkovo činných osôb - Furmaník, Peter
Samostatne zárobkovo činné osoby, ktoré preukazujú svoje skutočné daňové výdavky, majú od r. 2009 možnosť viesť namiesto jednoduchého účtovníctva zjednodušenú daňovú evidenciu. Do konca roka 2013 bola táto dobrovoľná voľba obmedzená len pre SZČO, v roku 2014 ju však na preukazovanie svojich príjmov a výdavkov môžu využiť všetci daňovníci dosahujúci príjmy podľa § 6 zákona č. 595/2003 Z. z. o dani z príjmov v z. n. p. Popis základných pravidiel a možnosti, ako aj niektoré nejednoznačnosti, ktoré by pomohol objasniť presnejší metodický postup.