Významné a nevýznamné chyby v účtovníctve - Dobšovič, Dušan
Podľa § 3 zákona č. 431/2002 Z. z. o účtovníctve v z. n. p. účtovná jednotka účtuje a vykazuje účtovné prípady v účtovnom období, s ktorým časovo a vecne súvisia. Ak túto zásadu nemožno dodržať, ÚJ ich zaúčtuje a vykáže v období, keď sa tieto skutočnosti zistili. Podľa § 7 zákona o účtovníctve je ÚJ povinná účtovať tak, aby účtovná závierka poskytovala verný a pravdivý obraz o skutočnostiach, ktoré sú predmetom účtovníctva a o finančnej situácii ÚJ. Ilustračné príklady.