Spracovanie podnikateľského zámeru o navrhovanej činnosti a procesy jeho posudzovania - Kovalev, Andrej
Príspevok chce poskytnúť praktickú pomoc navrhovateľom zúčastňujúcim sa jednotlivých etáp procesu posudzovania vplyvu podnikateľskej činnosti na životné prostredie. Posudzovanie vplyvov na životné prostredie (Environmental Impact Assessment - EIA) je považované za jeden z hlavných nástrojov medzinárodnej environmentálnej politiky na uskutočňovanie trvalo udržateľného rozvoja. Vo vyspelých krajinách sa uplatňuje viac ako tri desaťročia.