Aktuálne otázky k rozpočtovému presmerovaniu daní v SR - Šabíková, Ingrid
Zavádzanie fiškálnej decentralizácie na Slovensku do praxe. Zdroje financovania obcí a vyšších územných celkov (VÚC) rozdeľujeme na daňové a nedaňové príjmy. V prípade, že obci nepostačujú vlastné príjmy, využíva dotácie zo štátneho rozpočtu, mimorozpočtové peňažné fondy a iné zdroje financovania. Nedostatky a problémy fiškálnej decentralizácie.